Zental-hampaiden valkaisu

Miksi hampaat tummuvat ja värjäytyvät?

Hampaiden väri on jokaisella persoonallinen, samoin kuin silmien väri. Vuosien saatossa tupakointi, kahvi, tee ja muut värilliset ruuat ja juomat saavat hampaat tummumaan ja värjäytymään, mikä on yksinkertaisesti osa ikääntymisen prosessia. Luonnollinen värinmuutos hammasluussa johtuu pääosin geeneistä ja orgaanisista ainesosista, mikä näkyy läpi läpikuultavan epäpuhtaana kerroksena. Muita luonnollisia syitä hampaiden värjäytymiseen voi olla esimerkiksi tapaturmat, verenvuodot, yksittäisen hampaan tummuminen, liiallinen tetrasyliinin (antibiootti) tai fluorin saanti lapsena. Yleisin syy on kuitenkin hampaiden kuluminen iän myötä.

Miten hoito tapahtuu?

Laitevalkaisu on nopea ja tehokas hoitomenetelmä, jonka tulokset näkyvät jo 10 minuutin hoidon jälkeen. Valkaisu suoritetaan kolme kertaa 15 minuutin jaksoissa (3x15min). Lamppua käytetään hampaiden valkaisun tehostamiseen ja lopputuloksen parantamiseen. Ensin asetetaan huultenlevitin hoidettavan suuhun ja suojataan hoidettavan silmät Led-valolta. Sen jälkeen levitetään hampaiden pinnoille 2-3mm valkaisevaa geeliä, jonka vaikutusta tehostetaan Led valolla. Yhdellä hoitokerralla voidaan hoitaa 6-8 ylähammasta ja 8 alahammasta. Tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, mutta lopullinen tulos näkyy 24 tunnin jälkeen, jolloin valkaisuprosessi päättyy.

Ohjeita hampaidenvalkaisun jälkeen:

 • 2 tuntia valkaisun jälkeen tulee välttää syömistä ja juomista
 • 24 tuntiin ei suositella käytettäväksi tai nautittavaksi:
  • tupakkaa tai nuuskaa
  • happamia tai värjääviä ruokia tai -aineita (esim. kahvi, tee, kolajuomat, punaviini, salmiakki, lakritsi, suklaa, punajuuri, ketsuppi, mustikka yms.)

Millainen on hampaiden valkaisun lopputulos?

Lähtökohtaisesti kaikkien asiakkaiden hampaat vaalenevat 3-9 astetta sävykartassa. Esimerkiksi kellastuneet ja tummentuneet hampaat vaalenevat tehokkaammin kuin ennestään vaaleammat hampaat. Vaalenemisen tuloksen pysyvyyteen vaikuttavat mm, ikä ja elintavat. Hyvä suuhygienia sekä säännölliset käynnit hammaslääkärillä ja/tai suuhygienistillä auttavat säilyttämään hampaiden valkoisuuden pitkällä aikavälillä. Uusintahoito on yleensä tarpeellinen

 • ihmisen omista elintavoista riippuen
 • noin vuoden kuluttua (6-24kk)

Hampaidenvalkaisua ei suositella tehtävän, jos asiakas on:

 • raskaana
 • imettävä nainen
 • vakavasti sairas
 • lapset (alle 16-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen)

Onko hampaiden valkaisulla haittavaikutuksia?

Zental-valkaisugeeli on peroksiditon eli täysin turvallinen ja hellävarainen hampaille, ikenille sekä muille suun osille. Valkaisugeeli voidaan siis rinnastaa haittavaikutuksien osalta hammastahnaan, mitään haittavaikutuksia ei ole, kun aine huuhdellaan käytön jälkeen pois. Hampaat voivat tuntua valkaisun jälkeen liukkailta ja pehmeiltä 24 tunnin ajan valkaisun jälkeen. Muita sivuvaikutuksia ei ole.

Onko hampaiden valkaisu turvallista?

Yhdysvalloissa insinöörien ja hammaslääkäreiden yhteistyöllä kehitetty laite on viimeisintä teknologiaa edustava hampaiden valkaisumenetelmä. Osramin tehokas sininen led-valo ja valkaisuaine ovat paras mahdollinen yhdistelmä hampaiden valkaisuun. Valkaisuaine on erittäin hellävarainen ja täysin kivuton sekä täyttää kaikki EU:n ja terveysviranomaisten sertifikaatit. Tutkimukset osoittavat, että hampaiden valkaisu on turvallinen ja tehokas, kun asiakkaan hampaat ovat terveet.